De winnaars zijn bekend!

EEFJE DE VISSER WINT DE GOUDEN NOTEKRAKER 2020

Zilveren Notekraker voor DARLYN

– 22 september 2020 – Juist in deze tijd is het belangrijk om de kwaliteit van de Nederlandse livemuziek te blijven vieren! Met de Gouden Notekraker vieren de Performers van Sena de beste live prestatie van een collega. 

EEFJE DE VISSER is de winnares van de Gouden Notekraker 2020, de prijs die na voordracht en verkiezing door collega’s in Paradiso wordt uitgereikt aan de reeds gevestigde artiest/band met de meest bijzondere en invloedrijke live prestaties van het afgelopen seizoen.

Bij Sena aangesloten muzikanten kenden de Zilveren Notekraker toe aan nieuwkomer en smaakmaker, de band DARLYN.  En voor de derde keer werd een Humble Hero Award uitgereikt aan een toonzettende en  invloedrijke sessiemuzikant:  violiste Marieke de Bruijn van Dutch String Collective.

Met presentatie (tv-debuut) van Jan Willem Roodbeen (Radio 2) worden de uitreikingen met bijzondere optredens en achter de schermen extra’s onder voorbehoud op vrijdag 30 oktober uitgezonden via de NTR op NPO2 Extra!  

Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn onder meer MY BABY, Magda Mendes, De Staat, Douwe Bob, Dotan, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Golden Earring, Caro Emerald en Herman van Veen.

EEFJE DE VISSER – Winnares Gouden Notekraker 2020

In 2009 won Eefje de Visser de Grote Prijs van Nederland, dit jaar is ze dé sensatie van Eurosonic-Noorderslag.  Volgens media als 3FM en dus ook, zo blijkt, haar vakgenoten is Eefje de Visser dé act die je dit jaar live moest gaan zien… Donkere drums, dromerige synths en een catchy, zwoele sound die ook internationaal opgepikt wordt.  Op haar nieuwe album ‘Bitterzoet’ geeft Eefje de Visser haar elektronische en melodieuze sound nog meer de ruimte en creëerde ze een compleet nieuwe live show. www.eefjedevisser.com

DARLYN – Winnaar Zilveren Notekraker 2020

Darlyn is met een mix van pop, indie en folk al lang geen onbekende meer in het club- en festivalcircuit. Live komt de powervolle stem en performance van zangeres Diwa Meijman en de samenzang en dynamiek met gitarist Wessel Herbschleb het beste tot zijn recht.

Darlyn’s eerste, gevarieerde album ‘Was It A Dream’ is één van de verrassingen van 2020. www.darlynmusic.com

Marieke de Bruijn – Winnaar Humble Hero Award

Violiste Marieke de Bruijn en haar Dutch String Collective leverde als sessiemusicus belangrijke bijdragen op albums en concerten van talloze Nederlandse popartiesten en bands zoals DI-RECT, Danny Vera, Douwe Bob, Jacqueline Govaert, Ellen ten Damme en Tim Knol.

www.mariekedebruijn.nl  

De Gouden Notekraker is een initiatief van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond (Ntb) en wordt georganiseerd door productiehuis Dutch Performers House.  In 1974 begonnen als het sluitstuk van de campagne: ‘Beter uit met levende muziek’, is de Gouden Notekraker uitgegroeid tot dé prijs voor de beste live prestatie in Nederland. De Zilveren Notekraker is een aanmoedigingsprijs die toegekend wordt aan een aanstormend talent. Een overzicht van de winnaars van 1974 tot en met 2019 is te vinden op www.goudennotekraker.nl