DeWolff winnaar Gouden Notekraker 2023

DEWOLFF WINT DE GOUDEN NOTEKRAKER 2023
Zilveren Notekraker voor Bente
Met de Gouden Notekraker wordt de kwaliteit en diversiteit van de Nederlandse livemuziek gevierd.
DeWolff is de winnaar van de Gouden Notekraker 2023, de prijs die na voordracht en verkiezing door collega’s
is toegekend aan de artiest/band met de meest bijzondere en invloedrijke live prestaties van het afgelopen seizoen.
Bij Sena aangesloten muzikanten kenden de Zilveren Notekraker 2023 toe aan nieuwkomer en smaakmaker Bente.
De Humble Heroes Award is uitgereikt aan een voor het grote publiek onbekende, maar invloedrijke sessiemuzikant: drummer Bram van den Berg, drummer van Krezip en op dit moment ook de drummer van U2.
Met presentatie van Jan Willem Roodbeen (Radio 2) wordt de uitreiking vanuit de Melkweg in Amsterdam met bijzondere optredens binnenkort via de NTR uitgezonden op NPO 2 Extra.
Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn onder meer DI-RECT, Spinvis, Eefje de Visser, MYBABY, De Staat, Douwe Bob, Caro Emerald, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Golden Earring, Het Goede Doel, Rob de Nijs en Herman van Veen.
DeWolff – Winnaar Gouden Notekraker 2023
Na voordracht en verkiezing door collega’s is DeWolff winnaar van de Gouden Notekraker 2023.
Niet te missen livesensatie. Mede dankzij de gedrevenheid en passie is DeWolffs’ onversneden mix van Rock ’n Roll en Country Rock zoals die niet zou misstaan in de 70’s, nog steeds actueel.
Bente – Winnaar Zilveren Notekraker 2023
Na voordracht en verkiezing door collega’s is Bente winnaar van de Zilveren Notekraker 2023.
Bente weet het publiek en haar collega’s onder meer in te pakken met sterke zang en pakkende teksten.
Bram van den Berg – Winnaar Humble Heroes Award
Zijn avontuur met U2 spreekt tot de verbeelding, inspireert collega’s en geeft een prachtige boodschap af.
Er kan altijd van alles, mits je goed bent in je werk, positief in het leven staat en alle kwaliteiten in huis hebt die nodig zijn.
De Gouden Notekraker is een initiatief van de Nederlandse Toonkunstenaars Bons (Ntb), heeft Sena als sponsor en wordt
georganiseerd door productiehuis Dutch Perfomers House. In 1974 begonnen als het sluitstuk van de campagne:
‘Beter uit met levende muziek’, is de Gouden Notekraker uitgegroeid tot dé prijs voor de beste live prestatie in Nederland.
De Zilveren Notekraker is een aanmoedigingsprijs die toegekend wordt aan een aanstormend talent. Een overzicht van de winnaars van 1974 tot en met 2022 is te vinden op www.goudennotekraker.nl
Sena
Sena behartigt al 30 jaar de belangen van muzikanten en producenten. Zij krijgen een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt dankzij muzieklicenties die bedrijven en organisaties bij Sena afsluiten. Als stichting zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben. Sena werkt op basis van de Wet op Naburige Rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten. Sena steunt jaarlijks tal van projecten op sociaal-cultureel vlak.
Ntb, de initiator van de Gouden Notekraker
De Ntb (de Nederlandse Toonkunstenaarsbond) is de grootste en oudste Nederlandse vakbond voor muzikanten en muziekauteurs.
De Ntb bestaat al meer dan 100 jaar en verenigt ruim 3500 musici in alle genres. De Ntb was onder meer oprichter van rechtenorganistaties Sena en NORMA, is initiatiefnemer van De Gouden Notekraker en is vertegenwoordig in de besturen van onder meer Stichting de Thuiskopie, Leenrecht, Sena en NORMA. Sinds 1 juni 2018 is de Ntv gefuseerd met de Kunstenbond. De Ntb blijft binnen de nieuwe organisatie bestaan als vakgroep Ntb Muziek en handhaaft daarbij haar naam.