Persbericht: Uitreiking Gouden en Zilveren Notekrakers op 4 september in Paradiso

De longlists voor de Zilveren en Gouden Notekraker zijn bekend. In aanloop naar de uitreiking op 4 september 2017 brengen bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en -musici hun stem uit op de meest opvallende artistieke prestaties van het afgelopen seizoen. Tijdens de feestelijke show in Paradiso zijn Zilveren- en Gouden Notekrakers te winnen in de categorie Televisie en Muziek. De Zilveren Notekraker is een aanmoediging voor aanstormend talent en net als de Gouden Notekraker een erkenning voor collega’s door collega’s uit het vak. De presentatie wordt verzorgd door Jörgen Raymann.

De Gouden Notekraker van longlist naar drie genomineerden

Met de Gouden Notekraker eren acteurs en muzikanten elkaar voor de meest opvallende artistieke prestaties en smaakmakers van het afgelopen seizoen. Voor de Gouden Notekraker stemmen bij NORMA en Sena aangesloten musici en acteurs eerst op een longlist. Vanuit die longlist bepalen zij zelf wie een plek op de shortlist met drie genomineerden verdient. Daarop wordt in de zomer opnieuw gestemd. In de categorie muziek staan op de longlist van de Gouden Notekraker muzikale successen als Ali B, Jett Rebel, Ntjam Rosie, Kensington en vele anderen. In de categorie Televisie maken onder meer Katja Schuurman, Pierre Bokma, Waldemar Torenstra en Georgina Verbaan kans op een nominatie voor het gouden speldje.

Zilveren Notekraker voor aanstormend talent

De Zilveren Notekraker is een aanmoediging voor talentvolle nieuwkomers in het vak. De stem van collega-musici en -acteurs in de eerste stemronde is doorslaggevend. De winnaars zijn de acteur en muzikant die in die eerste stemronde de meeste stemmen krijgen. Op de longlist van Zilveren Notekraker Televisie staat aanstormend talent als Tonko Bossen, Roos Dickmann en Jason de Ridder. In de categorie Muziek zijn onder andere Celine Cairo, Navarone en Broederliefde kanshebbers.

Over de Notekrakers
De Gouden en Zilveren Notekrakers zijn een initiatief van NORMA en Sena. Met deze vakprijs eren acteurs en musici elkaar voor de meest opvallende artistieke prestaties en smaakmakers van het afgelopen seizoen. Via www.goudennotekraker.nl brengen bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en musici hun stem uit. In 2016 werd de Gouden Notekraker uitgereikt aan Thekla Reuten en Douwe Bob.

De Zilveren Notekraker ging vorig jaar naar Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

—————————————————————————————————

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Reinier Thijs, Communicatie Sena via rthijs@sena.nl of via T035-625 17 00.

Voor interviewaanvragen met genomineerden en persaccreditatie voor de Zilveren- en Gouden Notekraker uitreiking op 4 september kunt u contact opnemen met: Karin Schenk, LIEV promotie via karin.schenk@liev.nl of via T 06-12139541.

Facebook: www.facebook.com/GoudenNotekraker
Twitter:  www.twitter.com/gnotekraker

Over NORMA
NORMA staat voor Naburige Rechtenorganisatie voor Musici en Acteurs en is dé rechtenorganisatie voor alle uitvoerende kunstenaars. NORMA zorgt ervoor dat zij een eerlijke financiële vergoeding krijgen voor het gebruik van hun werk. Zowel in Nederland als in het buitenland. De primaire taak van NORMA is het incasseren en verdelen van een aantal zogenaamde collectieve vergoedingen, zoals Kabel-, Thuiskopie-, en Leenrechtvergoedingen.

Over Sena
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000.

Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties af bij Sena. Als organisatie zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben.

Sena werkt op basis van de Wet op de naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten.