Persbericht: Vakgenoten in de race voor de Gouden Notekraker 2017

De genomineerden Gouden Notekraker 2017 zijn bekend.

Pierre Bokma, Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan zijn dit jaar genomineerd voor de Gouden Notekraker Televisie. In de categorie Muziek maken De Staat, Chef’Special en Sue The Night, kans op de onderscheiding door vakgenoten. De feestelijke uitreiking is op maandag 4 september in Paradiso, waar NORMA en Sena dit jaar voor de derde keer een Zilveren Notekraker uitreiken, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent. Cabaretier Jörgen Raymann verzorgt de presentatie van de uitreiking van de Zilveren en Gouden Notekrakers.

Over de Notekrakers
De Gouden Notekrakers zijn een initiatief van de NTB georganiseerd door NORMA en Sena. De Zilveren Notekrakers zijn een initiatief van NORMA en Sena. Met deze vakprijs eren acteurs en musici elkaar voor de meest opvallende artistieke prestaties en smaakmakers van het afgelopen seizoen. Via www.goudennotekraker.nl brengen bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en musici hun stem uit. In 2016 werd de Gouden Notekraker uitgereikt aan Thekla Reuten en Douwe Bob.
De Zilveren Notekraker ging vorig jaar naar Matthijs van de Sande Bakhuyzen en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO).

—————————————————————————————————
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Reinier Thijs, Communicatie Sena via rthijs@sena.nl of via T035-625 17 00.
Voor interviewaanvragen met genomineerden en persaccreditatie voor de Zilveren- en Gouden Notekraker uitreiking op 4 september kunt u contact opnemen met: Karin Schenk, LIEV promotie via karin.schenk@liev.nl of via T06-12139541.

Facebook: www.facebook.com/GoudenNotekraker
Twitter: www.twitter.com/gnotekraker
Instagram: www.instagram.com/goudennotekraker/

Over NORMA
NORMA staat voor Naburige Rechtenorganisatie voor Musici en Acteurs en is dé rechtenorganisatie voor alle uitvoerende kunstenaars. NORMA zorgt ervoor dat zij een eerlijke financiële vergoeding krijgen voor het gebruik van hun werk. Zowel in Nederland als in het buitenland. De primaire taak van NORMA is het incasseren en verdelen van een aantal zogenaamde collectieve vergoedingen, zoals Kabel-, Thuiskopie-, en Leenrechtvergoedingen.

Over Sena
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000.
Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties af bij Sena. Als organisatie zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben.
Sena werkt op basis van de Wet op de naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten.