Uitreiking Gouden en Zilveren Notekraker op dinsdag 28 september. Genomineerden 2021 bekend

Persbericht – Hilversum,  18 mei 2021

 

Uitreiking Gouden en Zilveren Notekraker op dinsdag 28 september

Genomineerden 2021 bekend

 

Terwijl de Gouden Notekraker de erkenning van de vakgenoten is voor jarenlange, bijzonder invloedrijke podiumprestaties, is voor publiek spelen op dit moment  nog altijd uitzonderlijk. Het is dan ook belangrijk om met de uitreiking van de Gouden Notekraker 2021 op 28 september in Pandora van TivoliVredenburg te laten zien wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt.

Vorig jaar was Eefje de Visser de winnaar terwijl eerdere edities onder meer gewonnen werden door MY BABY, De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen. Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker. Zo won Darlyn dit ‘Zilver’ vorig jaar en werden Luwten en Jett Rebel in eerdere edities verkozen.

Voor de vierde keer wordt ook een Humble Hero Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt. Deze prijs werd vorig jaar toegekend aan violiste Marieke de Bruijn en haar Dutch String Collective.

Later zal nog bekend gemaakt worden in welke vorm de Gouden Notekraker 2021 wordt uitgevoerd, de presentatie zal opnieuw verzorgd worden door Jan-Willem Roodbeen (Radio 2).

In aanloop naar deze uitreiking kunnen alle 35.000 bij rechtenorganisatie Sena aangesloten musici en producenten via www.goudennotekraker.nl  hun (eerste) stem op de 10 genomineerden per categorie uitbrengen.

 

Genomineerd voor de Gouden Notekraker 2021

Altin Gün, Benny Sings, Chef’Special, DeWolff, DI-RECT, Krezip, Lucas & Steve, Snelle, Spinvis en Tabitha 

 

Genomineerd voor de Zilveren Notekraker 2021

ADF Samski, Blanks, Froukje, Gaidaa, Nana Adjoa, Nick Klyne, Robin Kester, WIES, Yade Lauren en Yssi SB